Σόιμπλε: Απαραίτητη η δέσμευση για μείωση ελλειμμάτων

Τη συμφωνία του Τορόντο, η οποία προέβλεπε μείωση των κρατικών ελλειμμάτων μέχρι το 2013 και σταθεροποίηση των κρατικών χρεών μέχρι το 2016, επικαλέστηκε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας από τα κράτη της G-20 να παραμείνουν πιστά στη συμφωνία.

“Συμφωνήσαμε στη σύνοδο του Τορόντο να μειώσουμε στο μισό τα δημόσια ελλείμματα μέχρι το 2013 και να σταθεροποιήσουμε τα χρέη μας μέχρι το 2016”, υπενθύμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, και πρόσθεσε: “Αυτή η δέσμευση είναι σημαντική για να διατηρηθεί η αξιοπιστία και η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μας”.

Ο Σόιμπλε πρότεινε ακόμα, μιλώντας σε συνάντηση με υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες από τις χώρες της G-20, να τεθούν νέοι στόχοι για το έλλειμμα και το χρέος και για μετά το 2016.

Έτσι, οι Γερμανοί επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά τη στήριξή τους στη συμφωνία του Τορόντο, που υπεγράφη το 2010, την ίδια στιγμή που χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία, αλλά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ζητούν να επιμηκυνθεί η συμφωνία, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.