Στάινμπρουκ: Ανεπίτρεπτη η γερμανική αλαζονεία

Την “αλαζονεία” της κυβέρνησης Μέρκελ στηλιτεύει σε άρθρο του στην εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, ζητώντας περισσότερη αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό.

“Η γερμανική αλαζονεία ειδικά έναντι του ελληνικού λαού είναι ανεπίτρεπτη”, σημειώνει ο Στάινμπρουκ, χαρακτηρίζοντας “δραματική” την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ο υποψήφιος για τη γερμανική προεδρία υπογραμμίζει ότι η μονομερής πολιτική λιτότητας έχει φέρει την Ελλάδα σε “κοινωνική κατάθλιψη”. “Το ποσοστό των αυτοκτονιών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια”, παρατηρεί, σχολιάζοντας ότι η γερμανική πλευρά υποτιμά το κοινωνικό κόστος της κρίσης.

Ζητά ακόμα από τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστεί περισσότερο τις πιο αδύναμες χώρες της Ευρώπης. “ Οι Ευρωπαίοι γείτονές μας θέλουν μία δυνατή Γερμανία, όμως είναι πολλοί αυτοί που είναι αντίθετοι σε μία δυνατή Γερμανία, η οποία με το οικονομικό της βάρος και την πολιτική επιρροή της θα μπορούσε να επιβάλλει αποφάσεις με τις οποίες οι πιο αδύναμες χώρες δεν μπορούν να συμφωνήσουν”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Στάινμπρουκ καλεί ακόμα την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την οικονομική της υπεροπλία για να συμβάλει στη διατήρηση της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, προσθέτοντας ότι η εξωστρεφής γερμανική οικονομία ευνοείται όταν η οικονομική κατάσταση των γειτόνων της είναι καλή.