Υπερήφανος για την κυπριακή προεδρία της ΕΕ ο Χριστόφιας

Υπερήφανος για τη θετική θεσμική συμβολή της Κύπρου στα ευρωπαϊκά δρώμενα, στο διάστημα που ανέλαβε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε σε πρέσβεις κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο κ. Χριστόφιας ευχήθηκε η νέα χρονιά να αφήσει πίσω της την ύφεση, τη στασιμότητα και τα δεινά της κρίσης. Αναφερόμενος δε στα αποτελέσματα της κυπριακής προεδρίας, ξεχώρισε ως κυριότερο επίτευγμα τη συμφωνία για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό για τις τράπεζες.

Ο Κύπριος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή προεδρία εργάστηκε σκληρά για την προάσπιση των κοινών κατακτήσεων και τη διασφάλιση μιας καλύτερης Ευρώπης για τους πολίτες της και πρωτίστως για τη νέα γενιά, που βλέπει το μέλλον της με αβεβαιότητα.

Η αμφισβήτηση “για την ικανότητα της Κύπρου να διεκπεραιώσει με επιτυχία ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό στόχο, η οικονομική κρίση, καθώς και τα προβλήματα, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, δεν μας λύγισαν, ούτε μας αποπροσανατόλισαν από τον πρωταρχικό μας στόχο” τόνισε ο Δημήτρης Χριστόφιας, εκφράζοντας παράλληλα την υπερηφάνειά του για τη συμβολή της Κύπρου στα ευρωπαϊκά δρώμενα.