Βοήθεια 25 εκατ. ευρώ για απολυμένους από την Κομισιόν

Το ποσό των 25,3 εκατ, ευρώ θα καταβάλει υπέρ απολυμένων εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Κομισιόν, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Όπως διευκρίνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αιτήματα προς το Ταμείο κατέθεσαν πέντε ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να βρεθούν θέσεις εργασίας για 4.722 συνολικά απολυμένους.

Από τα 25,3 εκατ. ευρώ, σχεδόν τα μισά (11.9 εκατ.) προορίζονται για τους 2.089 απολυθέντες της Peugeot Citroen στη Γαλλία, ενώ άλλοι αποδέκτες της ίδιας οικονομικής βοήθειας είναι η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca, 54 ολλανδικές κατασκευαστικές εταιρείες, η ιρλανδική πάροχος συνδέσεων υψηλής ταχύτητας Talk Talk, 35 Ισπανοί προμηθευτές μετάλλου για τα ισπανικά ναυπηγεία, και τέλος η ολλανδική Zalco Aluminium Zeeland Company.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση διαθέτει έως και 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να βοηθά τους εργαζομένους να βρουν νέα απασχόληση και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες όταν χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αλλαγών στο παγκόσμιο εμπόριο ή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης.