Reuters: Το Eurogroup του Σαββάτου ήταν… νηπιαγωγείο!

"Ήταν τρέλα, ένα νηπιαγωγείο". Με αυτές τις λέξεις περιέγραψε πηγή που επικαλείται το Reuters τη συνεδρίαση του Eurogroup το Σάββατο, υποστηρίζοντας πως "τα αρνητικά συναισθήματα έχουν κυριαρχήσει εντελώς".

Και μάλιστα, αντίθετα με όσα είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Ευρωομάδας, αυτή τη φορά οι πιο σοβαρές διαμάχες δεν ήταν ανάμεσα σε ξένους υπουργούς Οικονομικών και στον Έλληνα υπουργό, αλλά μεταξύ των ξένων υπουργών Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters. Αντιθέτως, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως σημειώνεται, φαινόταν ήρεμος και εξέφρασε προθυμία να αναλάβει βήματα για να πείσει τους ομολόγους του ότι μπορούν να εμπιστευθούν την Αθήνα.

Εξάλλου, άλλος αξιωματούχος αναφέρει ότι ο λόγος που διεκόπη το Eurogroup μετά από 9 ώρες ήταν ο έντονος διάλογος ανάμεσα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Μάριο Ντράγκι, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να λέει χαρακτηριστικά στον πρόεδρο της ΕΚΤ "δεν είμαι ηλίθιος!".

Μάλιστα, μία πηγή του Reuters σχολίασε ότι μετά από πολλούς μήνες που ο Γιάννης Βαρουφάκης βρισκόταν στο επίκεντρο των επικρίσεων στο Eurogroup, τώρα είναι η αδιαλλαξία του Σόιμπλε που προκαλεί αντιδράσεις. "Άλλαξε ρόλο με τον Βαρουφάκη", ανέφερε ειδικότερα.