Αισιόδοξος για δεύτερη θητεία στο Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ για την επανεκλογή του στην προεδρία του Eurogroup, για την οποία υπέβαλε και επισήμως την υποψηφιότητά του. Η πρώτη θητεία του λήγει τον Ιούλιο. 

"Τους τελευταίους μήνες μίλησα με πολλά πρόσωπα στην Ευρώπη και νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη υποστήριξη" είπε ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας. "Δεν θα πω ποιες χώρες υποσχέθηκαν να με στηρίξουν, εναπόκειται σ' αυτές να το πουν (δημοσίως) ή όχι", δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι η ψηφοφορία είναι μυστική. 

Ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία, διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τον Ιανουάριο του 2013. 

Ως κυριότερος αντίπαλός του εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς δε Γκίντος ο οποίος στηρίζεται από το Βερολίνο. "Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει πει ότι θα στήριζε έναν Ισπανό υποψήφιο, αν υπήρχε, όμως αυτοί που αποφασίζουν είναι οι υπουργοί" Οικονομικών της ευρωζώνης, σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ.

Ως πρόεδρος του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της για την εξεύρεση μιας λύσης στην ελληνική κρίση.