Στέλεχος ΕΚΤ: Να μην ανταμείβεται η αποτυχία με επιπλέον βοήθεια

Στις κυβερνήσεις “πετάει το μπαλάκι” το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, τονίζοντας ότι οι τράπεζες έχουν κάνει το καθήκον τους σχετικά με την κρίση και τώρα είναι η σειρά των πολιτικών. Ζητά ακόμα να μην επεκταθεί το δεδικασμένο της απόφασης του Eurogroup για την Ελλάδα και σε άλλες χρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.

“Δεν πρέπει να ανταμείβουμε την αποτυχία με επιπλέον βοήθεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά με σημερινές δηλώσεις του ο Γενς Βάιντμαν, που εκφράζει παράλληλα την ανησυχία του ότι τα θεμέλια του ευρώ δεν έγιναν πιο ισχυρά με τη συμφωνία του Eurogroup.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο Βάιντμαν σημειώνει ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν τη χώρα αν δεν προχωρήσουν και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ τόνισε ότι “η Ελλάδα έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά της”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πολιτικούς, για τους οποίους σχολίασε ότι είναι η σειρά τους να αντιμετωπίσουν τα αίτια της κρίσης, ενώ επεσήμανε ότι κατά τη γνώμη του είναι ασαφές το αν οι πολιτικοί είναι έτοιμοι για μία πολιτική ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η πλειοψηφία της κοινής γνώμης παρουσιάζεται αρνητική σε ένα τέτοιο σχέδιο.