Μπαρόζο: “Θα κάνουμε οτιδήποτε για να μείνει η Ελλάδα στο Ευρώ”

"Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, παρουσιάζοντας από κοινού με τους επιτρόπους Οικονομίας και Εσωτερικής Αγοράς τις προτάσεις της Κομισιόν για τη βελτίωση της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής και της Νομισματικής Ένωσης.

Επανέλαβε επίσης ότι "το ευρώ δεν είναι αναστρέψιμο", ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup τόνισε ότι αυτές αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Ευρωζώνης για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν, στο ίδιο κλίμα χαρακτήρισε τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος "υψίστης σημασίας" και πρόσθεσε: "Η Ευρωζώνη απέδειξε ότι κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και τη μη αναστρεψιμότητα του ευρώ".

Απαντώντας μάλιστα σε όσους κατηγορούσαν την Ευρωζώνη ότι την ξεπερνούν τα γεγονότα, σχολίασε: "Αυτοί που έχουν ξεπεραστεί τώρα από τα γεγονότα είναι εκείνοι που ακόμα προβλέπουν ή στοιχηματίζουν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".