FT: Καλύτερος υπουργός Οικονομικών ο Σόιμπλε

Για έβδομη χρονιά, οι Financial Times βαθμολόγησαν τους υπουργούς Οικονομικών των 19 χωρών με τις μεγαλύτερες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με κριτήριο τις οικονομικές και τις πολιτικές τους ικανότητες. Και για δεύτερη φορά, στην κορυφή της λίστας των Financial Times βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

“Περισσότερο από κάθε άλλο υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε το όραμά του για μία πιο ενωμένη Ευρώπη”, τονίζει για τον Σόιμπλε ο Έρικ Νίλσεν, εκ των κριτών, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτηρίζεται “ζωτικής σημασίας σύμμαχος του ευρώ”.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σουηδός υπουργός, Άντερς Μποργκ, ενώ πολύ εντυπωσιακή χαρακτηρίζεται η παρουσία του Ιταλού υπουργού, Βιτόριο Γκρίλι, που βρίσκεται στην όγδοη θέση, όταν πέρυσι ο Ιταλός υπουργός βρισκόταν μόλις στη 18η θέση.

Ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται μόλις στη 17η θέση, αν και σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του ικανότητες είναι όγδοος, παρ΄ό,τι δεν έχει πολύ καιρό στο πόστο του, όπως αναφέρεται.