“Απολύτως πειστική για την εκταμίευση η έγκριση των μέτρων”

Θετικός για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, αν και φαίνεται πως διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

Ό Όλι Ρεν χαρακτήρισε τη δέσμη μέτρων που ενέκρινε πρόσφατα η Βουλή “απολύτως πειστική” για τη λήψη πολιτικής απόφασης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να διευκρινιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και η βιωσιμότητα του χρέους.

Εξέφρασε πάντως σοβαρές αμφιβολίες για το αν οι προβλέψεις για το ΑΕΠ της Ελλάδας, οι οποίες έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, θα αποδειχθούν ακριβείς.

Το κύριο μέρος των δηλώσεων του κ. Ρεν αφορούσε την ισπανική οικονομία. Ο Ευρωπαίος επίτροπος συνεχάρη την ισπανική κυβέρνηση για τις αποφάσεις που πήρε, χάρη στις οποίες η Ισπανία αναμένεται να πετύχει τους στόχους για το έλλειμμα του 2012 και του 2013, όχι όμως και του 2014.

Ο κ. Ρεν διαβεβαίωσε ότι “υπάρχει πρόοδος, έστω κι αν η κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλοί Ισπανοί παραμένει πολύ δύσκολη”.