Όλι Ρεν: Το ελληνικό χρέος κινδυνεύει να γίνει μη βιώσιμο

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για την ελληνική οικονομία ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

“Το ελληνικό χρέος γίνεται όλο και περισσότερο μη βιώσιμο χωρίς περαιτέρω μέτρα”, δήλωσε ο Όλι Ρεν, ενώ τόνισε ακόμα: “Το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει να περάσει σήμερα τα μέτρα και την Κυριακή τον προϋπολογισμό, ώστε να ανοίξει το δρόμο για την απόφαση εκταμίευσης της δόσης τη Δευτέρα”, αναφερόμενος στο κρίσιμο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, στο οποίο εκτίμησε και πάλι ότι είναι πιθανό να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος και πάλι στο ελληνικό ζήτημα, υποστήριξε πως η Τρόικα θα ολοκληρώσει το έργο της στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες, ώστε να είναι έτοιμη η έκθεσή της μέχρι το Eurogroup και να μπορεί να ληφθεί μία απόφαση.

Εκτός από την Ελλάδα, ο Όλι Ρεν έκανε αναφορές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για την Ιταλία σχολίασε ότι θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να μειώσει το έλλειμμά της, ενώ για την Ισπανία σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι έτοιμη να παρέμβει σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει πακέτο διάσωσης. Ακόμα, για τη Μεγάλη Βρετανία επεσήμανε ότι δεν είναι ακόμα εφικτό να εκτιμηθεί το αν η χώρα θα καταφέρει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.