Eurogroup: Υπό πίεση η Κύπρος για το νομοσχέδιο περί εκποιήσεων

Η Κύπρος και το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις βρέθηκε στην κορυφή της ατζέντας του σημερινού άτυπου Eurogroup στο Μιλάνο, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Το νομοσχέδιο, που απλοποιεί τις διαδικασίες κατασχέσεων ακινήτων για ενυπόθηκα δάνεια που βρίσκονται σε καθυστέρηση, πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα από το κυπριακό κοινοβούλιο, όμως τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Πέμπτη, όσο και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών σήμερα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το περιεχόμενό του και υποστηρίζουν ότι αυτό δεν πληροί τα προαπαιτούμενα που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.

“Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να διασφαλίσουν για τη θεσμοθέτηση το συντομότερο δυνατό μίας επαρκούς νομοθεσίας για τις κατασχέσεις και τις πτωχεύσεις, σε συμφωνία με το μνημόνιο κατανόησης”, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“Μόλις η τρόικα επιβεβαιώσει ότι οι προαπαιτούμενες ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, μπορούμε να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης” των 350 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε ακόμα.