Στις 24 ή στις 31 Οκτωβρίου τα αποτελέσματα των stress tests

Μετά τις 17 Οκτωβρίου, αλλά πριν το τέλος του ίδιου μήνα, θα δημοσιοποιηθούν πιθανότατα τα αποτελέσματα των τραπεζικών stress tests που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε 130 από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η 17η Οκτωβρίου ήταν η ημερομηνία που ανεπίσημα είχε προσδιοριστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests, όμως οι εν λόγω πηγές υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει εκείνη τη μέρα η δημοσιοποίησή τους.

Δύο πηγές του Reuters δήλωσαν πως έχουν ενημερωθεί ότι η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, ενώ μία τρίτη πηγή ανέφερε πως δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, όμως δεν αποκλείεται η δημοσιοποίηση να γίνει την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιοποίηση αναμένεται να γίνει ημέρα Παρασκευή, μετά το κλείσιμο των αγορών, ώστε να προλάβουν οι επενδυτές να αναλύσουν τα στοιχεία πριν τη συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας.