Αναμένεται ευρωπαϊκή διάψευση της συνόδου για το ελληνικό χρέος

Σε διάψευση των σεναρίων για πραγματοποίηση συνόδου για το ελληνικό χρέος αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων για την ατζέντα του επικείμενου Eurogroup που θα συνεδριάσει στο Μιλάνο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ να δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, η Ελλάδα θα λάβει για πρώτη φορά επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο, ωστόσο πηγές της τρόικας θεωρούν πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα.

Το Euro Working Group ενημερώθηκε για τις συζητήσεις Ελλάδας - τρόικας στο Παρίσι από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Χριστόδουλο Στεφανάδη και έχει θέσει την Ελλάδα ως δεύτερο θέμα στην ατζέντα του Eurogroup στο Μιλάνο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης στα τέλη Σεπτεμβρίου, από την οποία θα εξαρτηθεί η χορήγηση της τελευταίας δόσης του προγράμματος του EFSF ύψους 1,9 δισ. ευρώ και η δόση 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, θα ενημερωθούν για το κλίμα των συναντήσεων με την τρόικα στο Παρίσι, για για την κατάρτιση του προϋπολογισμού 2015, αλλά και για τις 542 εκκρεμείς μνημονιακές δράσεις.