Πετάει το μπαλάκι στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Σόιμπλε

Δηλώσεις σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας έκανε στο περιθώριο της σημερινής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε “αξιόλογη” την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, ενώ εξέφρασε την άποψή του ότι δύσκολα θα είναι έτοιμη η τελική έκθεση της Τρόικας για το ελληνικό χρέος μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup. “Το έργο της Τρόικας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και απομένουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε ότι ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν είναι νομικά εφικτό στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, ενώ επανέλαβε ότι τον Νοέμβριο θα πρέπει να ληφθεί μία οριστική απόφαση για την Ελλάδα.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις  προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας και πέταξε το μπαλάκι στη Βουλή, εξηγώντας: “Όλα εξαρτώνται τώρα από την ελληνική Βουλή, από το αν θα πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις”.