Μέρκελ-Λαγκάρντ: Αβέβαιο το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας

Συνάντηση είχαν σήμερα στο Βερολίνο πέντε ηγέτες διεθνών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η Κριστίν Λαγκάρντ, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά το πέρας της οποίας εκδόθηκε ένα κοινό δελτίο Τύπου, στο οποίο εκφράζουν την ανησυχία τους για τον αβέβαιο δρόμο στον οποίο βαδίζει η παγκόσμια οικονομία. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας η κ. Μέρκελ ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της Ελλάδας δε συζητήθηκε.

“Η ανάνηψη της παγκόσμιας οικονομίας βαδίζει σε ένα αβέβαιο μονοπάτι, και οι μελλοντικές προοπτικές δεν είναι ξεκάθαρες”, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Σε άλλο σημείο, οι διεθνείς ηγέτες ζητούν να γίνουν σταθερά βήματα που θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις κρατικές οικονομίες και θα βελτιώσουν τις προοπτικές για ανάπτυξη.

“Για την ευρωζώνη αυτό συνεπάγεται την ενίσχυση της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης μέσα από μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση ειδικά για τη ζώνη του ευρώ.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Γερμανίδα καγκελάριος ερωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, και απάντησε ότι το θέμα της Ελλάδας δε συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση, αφού κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη και τον κόσμο.