Μέρκελ: Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν

Βήματα προόδου μέσω των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής αναγνώρισε σε χώρες της Ευρωζώνης, που δοκιμάζονται από την κρίση χρέους, η Γερμανίδα καγκελάριος.

“Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, παρότι επώδυνες, αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα σε κάποιες χώρες, π.χ. στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ελλάδα και την Ισπανία”, σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ, στο εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό της μήνυμα, που μεταδόθηκε σήμερα.

Πιο ικανοποιημένη, όπως άλλωστε διαφάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις του Βόλγκανγκ Σόιμπλε, είναι η γερμανική κυβέρνηση με την προσπάθεια της Ιρλανδίας, για την οποία σήμερα η κ. Μέρκελ εκτίμησε ότι θα επιστρέψει σύντομα στις αγορές.

Η καγκελάριος μίλησε αναλυτικά για την ετήσια συνάντησή της με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων διεθνών οργανισμών (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου, Διεθνής Οργανισμός Εργασίας), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την Τρίτη.

Τόνισε δε, ότι κεντρικό θέμα της συνάντησης θα είναι η μεγαλύτερη ρύθμιση των διεθνών αγορών, επί της οποίας, αν και έχει σημειωθεί, όπως είπε, ήδη πρόοδος, πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά, στην κατεύθυνση της ευρύτερης δυνατής εφαρμογής της.