“Σκόπελος η Bundestag για τρίτο πακέτο στην Ελλάδα”

Δεν μπορεί να παρακαμφθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή για να δοθεί ένα πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, προειδοποιεί ο πρόεδρός της, Νόρμπερτ Λάμερτ. Την ώρα που πληθαίνουν οι φήμες, τόσο για τρίτο πακέτο στήριξης ύψους από 16 έως 18 εκατ. ευρώ, ο πρόεδρος της Bundestag επικαλείται τη νομική οδό μέσα από την οποία πρέπει να περάσει μια τέτοια πρόταση για να εγκριθεί.

Στα δύο φαίνεται να έχει χωριστεί η Γερμανία για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης. Τρεις μέρες μετά τις δηλώσεις Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί πιθανού "ναι" σε ένα τρίτο πακέτο, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του, στην Saarbruecker Zeitung, εκτιμά ότι διαφαίνεται πολιτική πλειοψηφία για να περάσει μια τέτοια πρόταση.

Ο Νόρμπερτ Λάμερτ έρχεται για να στηρίξει αυτή την πρόταση, με δηλώσεις του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, προβάλλοντας τον "σκόπελο" της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής ως ένα ακόμη πιθανό εμπόδιο σε περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ καταλήξει στο να ακολουθήσει την... χαραμάδα που άφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.