Τρομάζουν την Ιταλία οι “μισθοί Πολωνίας” που θέλει η Electrolux

Το σκεπτικισμό του σχετικά με τις προτάσεις της σουηδικής εταιρίας Electrolux για περικοπές μισθών στους εργαζομένους εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Φλάβιο Τζανονάτο.

“Η πρόταση αναδιοργάνωσης των παραγωγικών μονάδων της εταιρίας στην Ιταλία που μας παρουσίασε η Electrolux δε μας έπεισε”, τόνισε ο Τζανονάτο μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης στη Ρώμη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, των συνδικάτων και της διεύθυνσης της επιχείρησης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ορισθεί συνάντηση της διεύθυνσης της επιχείρησης και με τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα.

Ο Τζανονάτο δήλωσε επίσης ότι οι προτάσεις της σουηδικής εταιρίας δεν τον πείθουν, διότι βασίζει τα πάντα στην μείωση του κόστους εργασίας, ενώ το κύριο ζητούμενο είναι ένα πρόγραμμα βιομηχανικής ανάπτυξης. Επιβεβαίωσε μάλιστα τις καταγγελίες των εργατών ότι στόχος της Electrolux είναι να μειωθούν οι μισθοί σε επίπεδα Πολωνίας, επισημαίνοντας ότι “πράγματι έγινε αναφορά στην Πολωνία”, ενώ προειδοποίησε πως “αν οι μισθοί κατέβουν στο επίπεδο της Πολωνίας, θα κλείσουν όλες οι βιομηχανίες της Ιταλίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, επί του συνόλου των 6.500 εργαζομένων της στην Ιταλία, η διοίκηση της Electrolux θεωρεί ότι υπεράριθμοι είναι οι 600. Σε περίπτωση που το οκτάωρο μειωθεί σε εξάωρο, με ανάλογη μείωση των αποζημιώσεων, οι υπεράριθμοι υπάλληλοι μειώνονται στους 250.