Χριστόφιας: “Η κυβέρνηση θα υπογράψει το μνημόνιο”

“Η κυπριακή κυβέρνηση θέλει να υπογράψει το μνημόνιο” υπογράμμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κύπρου, Δημήτρης Χριστόφιας, επισημαίνονται ότι επιθυμεί να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό.

Ο Κύπριος πρόεδρος διευκρίνισε ότι “δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Κύπρο και αυτό πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα”, εξέφρασε δε την ελπίδα ότι επιστρέφοντας απόψε στη Λευκωσία, να έχει στα χέρια του το τελικό αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χριστόφιας, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι στόχος είναι τώρα η ολοκλήρωση της αντιπρότασης προς την τρόικα, αφού ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

Επιπλέον, για τις συζητήσεις στη Σύνοδο Κορυφής ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αποσαφινίστηκε ούτε αν οι απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών μπορούν να ισχύσουν αναδρομικά, ούτε αν είναι δυνατόν να γίνουν απευθείας ανακεφαλαιοποιήσεις από τον Μηχανισμό Στήριξης, πριν εγκριθούν οι σχετικές νομοθεσίες, το 2013.

«Έθεσα και εγώ αυτά τα ερωτήματα, χωρίς να πάρω θετική ή αρνητική απάντηση, αν και υπήρξε ανταπόκριση» είπε. Σημείωσε ακόμη ότι, όποτε και αν εξεταστεί το θέμα, για την Κύπρο θα είναι αργά, αφού ήδη έχουν δοθεί δύο δισεκατομμύρια ευρώ από το κράτος ως δόση για ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...