Νέο πρόγραμμα στήριξης ή νέα ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα;

Τον Νοέμβριο εκτιμά πως θα ληφθεί η τελική απόφαση του Eurogroup για ενδεχόμενη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Φαμπρίτσιο Σακομάνι, όπως δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όπως ανέφερε ο Ιταλός υπουργός, “στο Λουξεμβούργο συζητήθηκαν όντως δύο δυνατότητες: να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα ή μια νέα ελάφρυνση του χρέους της χώρας”.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, αναφερόμενος στην ελληνική και στην ιταλική προεδρία στην ΕΕ το 2014, ανέφερε εξάλλου ότι “οι πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Ενρίκο Λέτα συζήτησαν σε βάθος την δυνατότητα να δοθεί ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της Μεσογείου και για το λόγο αυτό γίνονται συχνές επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο να καταπολεμηθεί η ανεργία των νέων, αρχής γενομένης από το πρόγραμμα Εγγυήσεων για τη Νεολαία της ΕΕ»”.

Αναφερόμενος στην επόμενη γερμανική κυβέρνηση, εξέφρασε την άποψη ότι “και το Βερολίνο επιθυμεί να σταλεί ένα μήνυμα που να περιορίσει σε όλες τις χώρες της ΕΕ τον επικίνδυνο υφέρποντα λαϊκισμό”.