Οι ΗΠΑ δεν δίνουν άδεια στη Volkswagen να πουλήσει μοντέλα ντίζελ

Μπλόκο από την ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ που δεν επιτρέπει στη Volkswagen να πουλήσει τα νέα της μοντέλα του 2016 με κινητήρες ντίζελ στις ΗΠΑ. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία για την προστασία του περιβάλλοντος EPA έχει παγώσει τη διαδικασία έγκρισης μετά το τεράστιο σκάνδαλο χειραγώγησης μετρήσεων εκπομπής ρύπων που ξέσπασε.

"Η Volkswagen δεν έχει λάβει πιστοποιητικό συμμόρφωσης από την EPA (...) για τα τετρακύλινδρα οχήματα ντίζελ" ανέφερε ο Κρίστοφερ Γκράντλερ, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής που εκδίδει τις άδειες για την πώληση οχημάτων στις ΗΠΑ.

Οι ρυθμιστικές αρχές "δεν έχουν ακόμη πειστεί ότι τα δεδομένα και τα στοιχεία που παρείχε η Volkswagen αποδεικνύουν πως τα οχήματά της σέβονται τα απαιτούμενα πρότυπα" πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα επηρεάσει κυρίως τις πωλήσεις του νέου Passat το οποίο παρουσιάστηκε θριαμβευτικά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.

"Είμαστε σε συζητήσεις με την EPA και αναμένουμε πάντα ότι θα διαθέσουμε το Passat 2016 στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του έτους", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ.