Ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής, που από συνεπιβάτης σε βαν έγινε το απόλυτο brand name

Ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής, που από συνεπιβάτης σε βαν έγινε το απόλυτο brand name

Ο Σάκης Τανιμανίδης πριν κλείσει τα 40 του χρόνια, έχει πετύχει μια αξιοζήλευτη καριέρα

Σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 30 Απριλίου, θα γίνει 38 χρόνων. Ο Θεσσαλονικιός που κατάφερε από συνεπιβάτης σε βαν να γίνει το απόλυτο brand name της ελληνικής τηλεόρασης, πριν καν πατήσει τα 40 του χρόνια, δεν είναι άλλος από τον Σάκη Τανιμανίδη.

Ο παρουσιαστής, έχει συνδέσει το όνομα του τα τελευταία χρόνια με το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ, Survivor και αποτελεί σημαντικό μέρος της επιτυχίας του παιχνιδιού.

Ο Σάκης όμως, δεν ξεκίνησε από το Survivor και ούτε είναι αυτό το μοναδικό του πετυχημένο εγχείρημα.

Το βιογραφικό

Ο γοητευτικός παρουσιαστής γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Καλαμαριά. Η οικογένεια του είναι η μεγάλη του αδυναμία γι'αυτό πάντα ξεκλέβει χρόνο ανάμεσα στο φορτωμένο επαγγελματικό του πρόγραμμα ώστε να τους επισκέπτεται και να περνάει χρόνο μαζί τους.

Ο πατέρας του, Στέφανος, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός ενώ η μητέρα του, Ματούλα, εργαζόταν για πολλά χρόνια στις ολυμπιακές αερογραμμές. Έχει δύο αδέλφια, τον Πάνο και τη Κασσιανή τους οποίους σύστησε σχετικά πρόσφατα στους διαδικτυακούς του φίλους μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Ο αθλητισμός τον έλκυε από μικρή ηλικία. Κολύμβηση, μπάσκετ και τένις είναι μόνο μερικά από τα αθλήματα που έχει ασχοληθεί ο Σάκης Τανιμανίδης.

Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας αργότερα με δίπλωμα Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού ενώ ταυτόχρονα με τις σπουδές του έκανε και κάποιες μικροδουλειές για να καλύπτει τα προσωπικά του έξοδα.

Η αρχή

Το 2001, σε ηλικία 20 ετών, ο Σάκης Τανιμανίδης ξεκίνησε να εργάζεται στη τηλεόραση. Ανέλαβε μέρος της παρουσίασης της εκπομπής «Αστέρια και Λάβαρα» που προβαλλόταν στο κανάλι TV 100 της Θεσσαλονίκης. Έμεινε μέχρι το 2005, όπου και αποφάσισε να παραιτηθεί ώστε να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ανήσυχο πνεύμα, αποφασίζει να φύγει από την Ελλάδα για δυο χρόνια. Βρίσκεται στη Βοστόνη των ΗΠΑ όπου παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρηματικότητα, στο Babson College. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, φοιτά και για ένα εξάμηνο στο IE (Instituto de Empresa) στη Μαδρίτη.

Η επιστροφή στην τηλεόραση

Στα 30 του χρόνια, το 2011, γεμάτος γνώσεις και όρεξη για δουλειά, επιστρέφει τηλεοπτικά μέσα από τη συχνότητα της ΕΤ3. Κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Ο Σάκης Τανιμανίδης ήθελε να δημιουργήσει μια ψυχαγωγική εκπομπή στην οποία θα ταξίδευε με τους φίλους του. Και τα κατάφερε.

Η ταξιδιωτική εκπομπή «World Party» την οποία παρουσίαζε μαζί με τον tattoo artist Γιώργο Μαυρίδη έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013, στις δώδεκα τα μεσάνυχτα ακριβώς.

Ο Σάκης Τανιμανίδης εκτός από συμπαρουσιαστής της εκπομπής βρισκόταν πίσω από την αρχισυνταξία, την επιμέλεια, την σκηνοθεσία και την παραγωγή της.

Η μεγάλη επιτυχία των δυο νεαρών που όργωναν τον κόσμο με κέφι δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ιδιωτικά κανάλια.

Το «World Party» το 2014 μετακομίζει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Alpha. Η εκπομπή προβάλλεται μέχρι και το 2016. Τόσο ο Γιώργος Μαυρίδης όσο και ο Σάκης Τανιμανίδης βλέπουν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται και πλέον το τηλεοπτικό κοινό τους έχει αγαπήσει.

Το κεφάλαιο Μαυρίδης

Στο πρώτο επεισόδιο του World Party το οποίο προβλήθηκε το 2013 από την ΕΤ3, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους από τη Βραζιλία.

Στα αρχικά πλάνα ο Σάκης θέλησε να πει δυο πράγματα και να συστηθεί στο κοινό αλλά να συστήσει και τον συμπαρουσιαστή του Γιώργο Μαυρίδη με τον οποίο θα ταξίδευαν παρέα.

Με φόντο τον Λευκό Πύργο, καθισμένος σε ένα παγκάκι ο Σάκης Τανιμανίδης αναφέρει: «Σαν την Χαλκιδική, δεν έχει! Ούτε σαν την Θεσσαλονίκη, ούτε σαν την Ελλάδα. Έχω πάει σε ολόκληρο τον κόσμο και ειλικρινά, τόσο όμορφη χώρα δεν έχω γνωρίσει ποτέ μου. Εγώ είμαι της άποψης ότι μπορείς να ταξιδέψεις και μόνος σου. Δεν είμαι από αυτούς που ντε και καλά θέλουν παρέα γιατί το ταξίδι από μόνο του είναι παρέα. Αλλά σε αυτή την εμπειρία χρειάζομαι κάποιον μαζί μου. Αλλά χρειάζομαι κάποιον που να είναι αρκετά τρελός για να μπορεί να ακολουθήσει. Κάποιον που να μην φοβάται τίποτα. Και ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός άνθρωπος με τον οποίο θα μπορούσα να ταξιδέψω, είναι ο Γιώργος, ο αδερφός μου! Το αδερφός μου εντός εισαγωγικών» έλεγε τότε ο παρουσιαστής.

Οι δυο τους γύρισαν σχεδόν όλο τον κόσμο και όσοι παρακολουθούσαν τα ταξίδια τους έκαναν λόγο για μια δυνατή ανδρική φιλία που θα αντέξει στον χρόνο.

Το 2016, όταν και τελείωσε το «World Party» το οποίο είχε μετακομίσει ήδη στον Alpha, τελείωσε και η φιλία των δυο ανδρών. Οι λόγοι δεν έγιναν ποτέ γνωστοί ενώ τόσο ο Σάκης Τανιμανίδης όσο και ο Γιώργος Μαυρίδης δεν θέλησαν να μπουν σε πόλεμο δηλώσεων. Και οι δυο όμως έκαναν ξεκάθαρο πως η φιλία τους ανήκει στο παρελθόν.

Ο Ατζούν

Το 2017, ο Σάκης Τανιμανίδης δέχθηκε πρόταση να αναλάβει την παρουσίαση του Survivor. Ο παρουσιαστής δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτή τη πρόταση αφού θα έκανε ακόμη ένα ταξίδι. Δέχθηκε την πρόταση του Ατζούν Ιλιτζαλί και υπέγραψε το συμβόλαιο του. Στις 13 Φεβρουαρίου 2017, το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ κάνει πρεμιέρα και τα μηχανάκια της AGB «βαράνε» κόκκινο.

Οι μετοχές του Σάκη Τανιμανίδη έχουν εκτοξευθεί και έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη αλλά και τη φιλία του Τούρκου παραγωγού ο οποίος δεν θέλει να εμπιστευτεί την παρουσίαση του ριάλιτι σε κανέναν άλλον και στους επόμενους κύκλους.

Ο παρουσιαστής όμως δεν επαναπαύεται. Τις σεζόν 2017-2018 και 2018-2019 βρίσκεται και στη κριτική επιτροπή του talent show, Ελλάδα Έχεις Ταλέντο που ανήκει στην εταιρία παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί, Acun Medya.

Οι επιχειρηματικές κινήσεις

Εκτός από παρουσιαστής, ο Σάκης Τανιμανίδης είναι και επιχειρηματίας.

'Εχει ιδρύσει το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο, το World Party Traveler μέσω του οποίου θέλει να προσφέρει ταξίδια εμπειρίας και όχι απλά τουρισμό, όπως ακριβώς τα βίωσε και ο ίδιος όταν όργωνε τον κόσμο μέσα σε ένα βανάκι.

Όμως αυτό δεν είναι η μοναδική επιχειρηματική δραστηριότητα του παρουσιαστή. Έχει ιδρύσει επίσης το Museum of Illusions (Μουσείο Ψευδαισθήσεων) στην Αθήνα και συνεχίζει να διατηρεί τη δική του εταιρία τηλεοπτικών και διαφημιστικών παραγωγών, με την ονομασία «Baby Blue Project».

Η... μπόμπα στην προσωπική του ζωή

Η προσωπική ζωή του Σάκη Τανιμανίδη ήταν πάντα προφυλαγμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας. Καμία σχέση ή έστω φλερτ, του παρουσιαστή δεν είχε γίνει γνωστή μέχρι που ο ίδιος έσκασε την... μπόμπα.

Μέσω μιας ανάρτησης του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Σάκης Τανιμανίδης σύστησε το κορίτσι του στους διαδικτυακούς του φίλους.

«Όταν σε χτυπήσει θα το καταλάβεις από το χαμόγελο» έγραφε στη λεζάντα που συνόδευε την πρώτη κοινή φωτογραφία του Σάκη με την Χριστίνα Μπόμπα.

Η όμορφη παρουσιάστρια έμελλε να του κλέψει την καρδιά. Δυο χρόνια μετά τη πρώτη τους κοινή αυτή διαδικτυακή εμφάνιση, και συγκεκριμένα τη 1η Σεπτεμβρίου 2018, το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου σε μια ρομαντική τελετή στη Σίφνο και όλοι έκαναν λόγο για τον γάμο της χρονιάς.

To Instagram

Το όνομα «Σάκης Τανιμανίδης» αποτελεί πλέον brand name. Ο λογαριασμός του στο Instagram ακολουθείται από 823 χιλιάδες ανθρώπους αυτή τη στιγμή. Αριθμός ο οποίος μέρα με τη μέρα αυξάνεται.

Πολλές εταιρείες που θέλουν να διαφημίσουν τα προϊόντα τους διαδικτυακά απευθύνονται στον παρουσιαστή. Εξάλλου το Instagram είναι η νέα μορφή διαφήμισης και ο Σάκης Τανιμανίδης, όπως φαίνεται, το γνωρίζει καλά.

Ο παρουσιαστής έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού και οι θαυμαστές του τον ακολουθούν και τον εμπιστεύονται σε ότι κάνει. Το οικείο πρόσωπο και η φιλική φιγούρα του Σάκη αποτελούν από μόνα τους δυνατό συστατικό για να χτυπήσουν την πόρτα του οι εταιρείες.

Σε αντίθεση με άλλα ονόματα της εγχώριας showbiz, ο Σάκης Τανιμανίδης, δεν χρησιμοποιεί τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μόνο για διαφημιστικούς λόγους όμς. Μοιράζεται όντως στιγμές της καθημερινότητας του με τους διαδικτυακούς του φίλους και αυτό είναι που εκτιμούν οι followers του.