Η La Liga λανσάρει τουρνουά esports με το βλέμμα στο… e-Μουντιάλ

Η La Liga λανσάρει τουρνουά esports με το βλέμμα στο… e-Μουντιάλ

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη και θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου

Το λανσάρισμα του πρώτου της τουρνουά esports ανακοίνωσε σήμερα η La Liga, η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, σε μία ακόμα κίνηση που αναδεικνύει την αλματώδη άνοδο των ανταγωνιστικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μίας ταχύτατα ανερχόμενης αγοράς που εκτιμάται ότι αξίζει δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη και θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου, στις πλατφόρμες του Xbox και του Playstation, ενώ θα προηγηθεί μία προκριματική φάση από την οποία θα προκύψουν οι καλύτεροι παίκτες που θα περάσουν στα τελικά. Οι παίκτες που θα διακριθούν στο τουρνουά θα εκπροσωπήσουν την Ισπανία στη διοργάνωση EA SPORTS FIFA 18 Global Series Playoffs τον Ιούνιο, από την οποία θα προκύψουν οι συμμετέχοντες στο e-Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

«Η McDonald's Virtual LaLiga eSports προσγειώνεται στην Ισπανία ως το πρώτο κύριο project της LaLiga eSports”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι στόχος είναι να μετατραπεί το φιλόδοξο αυτό τουρνουά σε μία διοργάνωση-ορόσημο για την Ισπανία.