Σέφεριν: Η UEFA δεν είναι τράπεζα, αρκετές τράπεζες έχει η Ελβετία

Σέφεριν: Η UEFA δεν είναι τράπεζα, αρκετές τράπεζες έχει η Ελβετία

Προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας η επαναφορά της ανταγωνιστικής ισορροπίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Με «νύχια και με δόντια» θα παλέψει ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, για να επαναφέρει την ανταγωνιστική ισορροπία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο ετήσιο συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υποσχεθεί πως θα επιστρέψουμε στις μέρες που ομάδας από την ανατολική Ευρώπη μπορούσαν να ονειρεύονται την κατάκτηση του κορυφαίου τροπαίου (τότε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, σήμερα το Champions League.

«Πρέπει να τολμήσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τα μοντέλα μας, και συγκεκριμένα να καθιερώσουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστική ισορροπία, μία από τος μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το μέλλον και το παρόν του ποδοσφαίρου.

«Το παιχνίδι σε επίπεδο συλλόγου απαιτεί ακόμα τη σοβαρή προσοχή μας. Πρέπει να κάνουμε μεγάλα όνειρα, αλλά δεν μπορώ να σας υποσχεθώ το φεγγάρι, γιατί δεν είμαι έμπορος ονείρων και δεν είμαι πολιτικός. Θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να εισάγω μέτρα που θα επαναφέρουν κάποια ισορροπία, όμως δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένας σύλλογος όπως η Στεάουα Βουκουρεστίου ή ο Ερυθρός Αστέρας να φτάσει να χαράξει το όνομά του στο τρόπαιο του Champions League», ανέφερε ο Σέφεριν, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος υπογράμμισε με νόημα πως «η UEFA δεν είναι τράπεζα, αρκετές τράπεζες έχει η Ελβετία», και διερωτήθηκε: «Ποιο είναι το νόημα του να δημιουργούμε έσοδα-ρεκόρ, αν είναι απλά μία συγκέντρωση πλούτου;».

Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ανταγωνισμό από τα ραγδαία αναπτυσσόμενα esports. «Αντιμετωπίζουμε ανταγωνισμό από άλλα αθλήματα και από άλλες δραστηριότητας που διεγείρουν τη φαντασία της επόμενης γενιάς. Τα esports και τα βιντεοπαιχνίδια είναι όλα ανταγωνιστές μας, ο κόσμος στον οποίο ζουν οι νέοι μας είναι τόσο εικονικός όσο είναι και παγκόσμιος. Θα ήμασταν αφελείς αν δεν το παρατηρούσαμε αυτό».

Σχετικά Tags
UEFA