Νίπτει τας χείρας της η FIFA για την κόντρα Νεϊμάρ-Μπαρτσελόνα

Νίπτει τας χείρας της η FIFA για την κόντρα Νεϊμάρ-Μπαρτσελόνα

Στα ισπανικά δικαστήρια φαίνεται πως οδηγείται η αντιπαράθεση

Στα ισπανικά δικαστήρια φαίνεται πως θα μεταφερθεί η διαμάχη μεταξύ του Νεϊμάρ και της Μπαρτσελόνα για τα 43 εκατομμύρια ευρώ που ο Βραζιλιάνος άσος υποστηρίζει πως του οφείλει ο σύλλογος της Βαρκελώνης ως μπόνους.

Η Μπαρτσελόνα κατέβαλε στον Νεϊμάρ την πρώτη δόση του μπόνους υπογραφής όταν ο Βραζιλιάνος συμφώνησε για την επέκταση του συμβολαίου του με τους Καταλανούς το 2016, όμως τον περασμένο Αύγουστο, όταν πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο σύλλογος της Βαρκελώνης υπέβαλε μήνυση σε βάρος του για παραβίαση των όρων του συμβολαίου του, απαιτώντας να επιστρέψει τα χρήματα, κάτι που ο παίκτης δεν αποδέχθηκε.

Αντιθέτως, εκπρόσωπος του Νεϊμάρ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν μήνυσε με τη σειρά του την Μπαρτσελόνα, απαιτώντας να του καταβληθεί ολόκληρο το μπόνους, επαυξημένο με επιτόκιο 10%.

Το θέμα έφτασε στη FIFA, η οποία όμως δηλώνει αναρμόδια, εκτιμώντας πως δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής.

«Η διοίκηση της FIFA ενημέρωσε τις δύο πλευρές ότι με βάση τη μακρά και καθιερωμένη δικαιοδοσία των σωμάτων της FIFA, δε φαίνεται να είναι σε θέση να συνεχίσει με τη διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφερε εκπρόσωπος της FIFA, μιλώντας στο Reuters. Αν και δεν το αποσαφήνισε, εκτιμάται ότι την υπόθεση θα αναλάβει τώρα η ισπανική Δικαιοσύνη.