Ενδιαφέρον Τσακαλώτου για τουρισμό και οικοδομή στην Κρήτη

Ενδιαφέρον Τσακαλώτου για τουρισμό και οικοδομή στην Κρήτη

Ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Ηρακλείου και τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο» στις 19:00 στην πόλη του Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να ενημερωθεί για την οικοδομική δραστηριότητα στον δήμο Ηρακλείου και αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε και για την δημιουργία τουριστικών μονάδων, με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά» βιομηχανία για όλη την Κρήτη. Ο κ. Τσακαλώτος επιπλέον έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νότιο τμήμα του Ηρακλείου, ζητώντας να ενημερωθεί την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr, εν συνεχεία ο υπουργός Οικονομικών βρέθηκε στην Περιφέρεια, όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Ο κ. Αρναουτάκης έθεσε θέμα αρμοδιοτήτων στον υπουργό, τονίζοντας πως είναι τέτοια η γραφειοκρατία, που αναγκάζεται να βρίσκεται τις περισσότερες ημέρες στην Αθήνα, προκειμένου να διευθετηθούν σημαντικά θέματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης, πως δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τις αλλαγές στο νόμο περί δημοσίων έργων, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν έργα που ήταν έτοιμα προς δημοπράτηση στην Κρήτη. Ο υπουργός δεν προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και είπε πως θα ανεφερθεί στα σημαντικά ζητήματα της Κρήτης στην ομιλία του βράδυ,

Τον υπουργό Οικονομικών συνόδευαν οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης.