Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται ήδη πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ρέγκλινγκ: Εξετάζεται ήδη πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Εάν απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, δήλωσε

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε σήμερα στο Τόκιο, ότι έχει ήδη αρχίσει το τεχνικό έργο, για να προσδιοριστεί, εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018.

Ωστόσο, ο κ. Ρέγκλινγκ επεσήμανε, ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους. «Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι, όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε μια ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Εάν για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της» είπε. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασε εξάλλου αισιοδοξία για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα, πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...