Αναδρομικό «χαράτσι» στη Λέστερ για τα οικονομικά της το 2013-14

Αναδρομικό «χαράτσι» στη Λέστερ για τα οικονομικά της το 2013-14

Συ συμβιβασμό με την EFL κατέληξε ο αγγλικός σύλλογος

Ένα ποσό της τάξεως των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ θα κληθεί να πληρώσει η Λέστερ στο πλαίσιο του συμβιβασμού της με την EFL, τη διοργανώτρια αρχή των πρωταθλημάτων της Championship, της League One και της League Two στην Αγγλία, αναφορικά με τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρονιά 2013-2014.

Ο σύλλογος, που ανήκει στην ταϊλανδέζικη εταιρεία King Power, βρέθηκε εκείνη τη χρονιά, όταν και εξασφάλισε την άνοδό του από την Championship στην Premier League, να έχει παραβιάσει τους κανονισμούς του Financial Fair Play της EFL, καθώς εμφάνιζε ζημίες άνω των 23,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Λέστερ είχε υποστηρίξει τότε ότι εν τω μεταξύ είχε περιορίσει τις δαπάνες της και είχε αυξήσει τις εισροές εσόδων, ώστε να συμμορφωθεί με το Financial Fair Play.

«Με την επίτευξη συμβιβασμού, η EFL αναγνωρίζει ότι ο σύλλογος δεν έκανε καμία εσκεμμένη απόπειρα να παραβιάσει τους κανονισμούς ή να εξαπατήσει κανέναν, και ότι η διαφορά προέκυψε από πραγματικές διαφορές στην ερμηνεία των κανονισμών μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λέστερ, προσθέτοντας ότι «όλα τα σχετικά ζητήματα ελήφθησαν υπόψη στη διαμόρφωση του ποσού του συμβιβασμού.

Εν τω μεταξύ, η αντίστοιχη διαμάχη της EFL με την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς (ΚΠΡ) για τα οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου το 2015 παραμένει σε εκκρεμότητα, με βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν πως στην ομάδα έχει επιβληθεί βαρύ πρόστιμο 67,8 εκατομμυρίων ευρώ.