Άνοιξε αλλά μετ’ εμποδίων η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο

Άνοιξε αλλά μετ’ εμποδίων η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο

Με προβλήματα η πρώτη μέρα των αιτήσεων για το μειωμένο τιμολόγιο του ρεύματος

Ανοικτή είναι αυτή την ώρα η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο του ρεύματος (ΚΟΤ). Ωστόσο, οι καθυστερήσεις στην υποβολή αίτησης είναι μεγάλες και κάποιοι χρήστες δεν καταφέρνουν να ολοκληρώσουν την αίτηση τους, προς το παρόνο.

Οι αιτήσεις γίνονται με τους κωδικούς του TAXISnet, στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκτός από τους νέους αιτούντες, θα πρέπει να υποβάλλουν ξανά αίτηση και όσοι είναι ήδη δικαιούχοι του ΚΟΤ.

Ποιοι δικαιούνται κοινωνικού τιμολογίου στο ρεύμα

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική υπουργική απόφαση για το κοινωνικό τιμολόγιο, η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά από τον/την υπόχρεο ή τον/τη σύζυγο του υπόχρεου υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της φιλοξενούσας μονάδας, για το σύνολο των μελών του νοικοκυριού.

Οι δικαιούχοι Εισοδήματος Αλληλεγγύης και οι δικαιούχοι κοινωνικοί μερίσματος. Όσοι δηλαδή έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Οι δικαιούχοι Εισοδήματος Αλληλλεγγύης θα έχουν συνολική έκπτωση στον λογαριασμό ρεύματος 70% ενώ η έκπτωση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος θα φτάνει στο 35%. Για τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% το εισοδηματικό κριτήριο αυξάνεται κατά 8.000 ευρώ και κατά 15.000 αν χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Το ειδικό τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες καταργείται. Θα εντάσσονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, με αυξημένα όμως κατά 20% τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Διαβάστε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος.