Οι ανεβασμένοι μισθοί «ροκάνισαν» τα κέρδη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι ανεβασμένοι μισθοί «ροκάνισαν» τα κέρδη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κέρδη προ φόρων της τάξεως των 77,6 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο αγγλικός σύλλογος στο δ' τρίμηνο του 2017

Πεσμένα ήταν σε ετήσια βάση τα κέρδη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, γεγονός που η διοίκηση της ομάδας αποδίδει στους αυξημένους μισθούς των παικτών της, μετά και την επιστροφή της στο Champions League.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ο αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, στο δ' τρίμηνο του 2017 παρουσίασε κέρδη προ φόρων της τάξεως των 77,6 εκατ. ευρώ, έναντι 78,9 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 3,8%, στα 187,5 εκατ. ευρώ, όμως παράλληλα οι δαπάνες του συλλόγου για μισθούς αυξήθηκαν κατά 9,4%, στα 80 εκατ. ευρώ.

«Το σταθερό επιχειρηματικό μας μοντέλο μας επέτρεψε να επενδύσουμε στο μέλλον του συλλόγου με την επέκταση του συμβολαίου του Ζοζέ Μουρίνιο ως προπονητή και την απόκτηση του Αλέξις Σάντσες, δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαλιου της με τον Ζοζέ Μουρίνιο ως το 2020, ενώ απέκτησε τον Χιλιανό επιθετικό Αλέξις Σάντσες, δίνοντας ως αντάλλαγμα στην Άρσεναλ τον Χενρίκ Μχιταριάν.