Έρχεται ρύθμιση σε 120 δόσεις και για χρέη άνω των 50.000 ευρώ

Έρχεται ρύθμιση σε 120 δόσεις και για χρέη άνω των 50.000 ευρώ

Ποιοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού

Από σήμερα μπορούν ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι και 50.000 ευρώ, σε 120 δόσεις, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέσα στους επόμενους μήνες, η ρύθμιση χρεών θα επεκταθεί και σε οφειλέτες που έχουν χρέη που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ και οι οποίοι μέχρι τώρα δεν καλύπτονται από τη ρύθμιση για τις κόκκινες οφειλές τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 89.546 οφειλέτες που έχουν οφειλή από 50.000-100.000 ευρώ (και συνεπώς δεν καλύπτονται από το μέχρι τώρα όριο των 50.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη έτοιμο το νομικό πλαίσιο για την ένταξη οφειλών άνω των 50.000 ευρώ σε ρύθμιση και αναμένεται υπουργική απόφαση για την ενεργοποίηση της νέας ρύθμισης.

Η νέα ρύθμιση θα καλύπτει, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, που έχουν τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα και οι οφειλές τους προς το ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνουν το 85% των συνολικών οφειλών τους.

Ενώ η ρύθμιση θα αφορά σε βεβαιωμένες οφειλές μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου του 2016 και δεν έχουν μπει σε κάποια άλλη ρύθμιση αποπληρωμής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...