Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποκτά δική του ομάδα στο MLS

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποκτά δική του ομάδα στο MLS

Ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου βάζει το Μαϊάμι στον χάρτη του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ

Τη δική του ομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) απέκτησε και επίσημα ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά από τέσσερα χρόνια που πάλευε με τα προβλήματα του εγχειρήματός του.

Ο Μπέκαμ είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά τα σχέδιά του να δημιουργήσει μία ομάδα στο Μαϊάμι της Φλόριντα πριν από τέσσερα χρόνια, όμως οι δυσκολίες στην ανεύρεση του κατάλληλου χώρου για το γήπεδο της ομάδας και διάφορα ζητήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του εγχειρήματος πήγαν πίσω τα σχέδιά του. Όμως τώρα τα προβλήματα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

«Υπήρξε μία διαδικασία, ήταν επώδυνη κάποιες φορές», δήλωσε ο Μπέκαμ σε τοπικό σταθμό του Μαϊάμι. «Νομίζω ότι το γεγονός ότι πήρε τόσο πολύ, το γεγονός ότι πήρε τέσσερα χρόνια, στην πραγματικότητα λειτούργησε θετικά», ανέφερε ο όδιος, εξηγώντας ότι στο διάστημα αυτό κατάφερε να αναπτύξει μία βαθύτερη κατανόηση για την πόλη και τους οπαδούς της.

«Πάντα πίστευα σε αυτό το project. Γι' αυτό και δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Ήξερα ότι το Μαϊάμι ήταν η πόλη, ήξερα ότι αυτό θα ήταν ξεχωριστό», πρόσθεσε, τονίζοντας: «Υπήρξαν πολλά εμπόδια. Είμαι επίμονος άνθρωπος και δε μου αρέσει να χάνω».

Σύμφωνα με αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ, για τα δικαιώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας που θα δημιουργήσει στο Μαϊάμι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα πληρώσει περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι κάτι παραπάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τα 100 εκατ. δολάρια (περίπου 91 εκατ. ευρώ) που πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες της Λος Άντζελες FC για να πάρουν τη δική τους άδεια, με την ομάδα τους να συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο MLS. Ο λόγος; Η ειδική συμφωνία που είχε υπογράψει ο Μπέκαμ το 2007, στο πλαίσιο της «μετακόμισής» του στους Λος Άντζελες Γκάλαξι και το MLS, η οποία του έδινε το δικαίωμα να δημιουργήσει μία δική του ομάδα με μειωμένο κόστος.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια καλωσορίζουμε το Μαϊάμι στο MLS», δήλωσε ο κομισάριος του αμερικανικού πρωταθλήματος, Ντον Γκάρμπερ, προσθέτοντας: «Ξέρουμε ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι είναι στις θέσεις τους και η ώρα είναι η σωστή για να γίνει το Μαϊάμι μία μεγάλη πόλη του MLS. Αυτή η ιδιοκτησία έχει δεσμευθεί να φέρει στο Μαϊάμι την κορυφαίου επιπέδου ποδοσφαιρική ομάδα, το γήπεδο και την οπαδική εμπειρία που πραγματικά της αξίζει».