ΔΝΤ: Περιμένουμε ακόμα να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος

ΔΝΤ: Περιμένουμε ακόμα να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Την ανησυχία του για το υψηλό δημόσιο χρέος πολλών κρατών εκφράζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου

«Η προσδοκία ήταν ότι θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο δάνειο στην Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι καταγράφει επαρκείς προόδους στο θέμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και εάν οι δανειστές της προχωρήσουν σε επαρκείς ελαφρύνσεις του χρέους ώστε να καταστήσουν το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο. Ο τελευταίος τουλάχιστον όρος δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί», δήλωσε ο Μορίς Όμπστφελντ, επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Ο Όμπστφελντ εξέφρασε την ανησυχία του για το υψηλό δημόσιο χρέος πολλών κρατών, το οποίο χαρακτηρίζει κρίσιμο ζήτημα. «Το υψηλό δημόσιο χρέος σίγουρα θα σκληρύνει τη δημοσιονομική πολιτική στο μέλλον, συγκριτικά με την κατάσταση προ της χρηματοπιστωτικής κρίσης», σημείωσε

Αναφερόμενος γενικότερα στην Ευρωζώνη, ο Όμπστφελντ εκτίμησε πως ο πληθωρισμός θα παραμείνει σχετικά σταθερός για αρκετό χρονικό διάστημα. «Στην Ευρώπη αναμένουμε ο στόχος για τον πληθωρισμό κοντά στο 2% να επιτευχθεί έως το 2020 ή το 2021», ανέφερε.