Ο Νίκι Λάουντα πήρε πίσω την αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε

Ο Νίκι Λάουντα πήρε πίσω την αεροπορική εταιρεία που ίδρυσε

Η Niki επιστρέφει στα χέρια του θρυλικού πρωταθλητή της Formula 1

Στα χέρια του ιδρυτή της, του θρυλικού πρωταθλητή της Formula 1 Νίκι Λάουντα, περνά η αεροπορική εταιρεία Niki, μετά από μία δικαστική περιπέτεια λόγω της οποίας ακυρώθηκε μία συμφωνία για την εξαγορά της από την IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways.

Η συμφωνία ακυρώθηκε μετά από δύο δικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι διαδικασίες πτώχευσης της εταιρείας θα έπρεπε να διεξαχθούν στην Αυστρία, και όχι στη Γερμανία. Οι αποφάσεις αυτές άνοιξαν το δρόμο σε άλλους υποψήφιους να διεκδικήσουν τη Niki, μεταξύ αυτών και την Ryanair, και σε μία μαραθώνια χθεσινή τους συνάντηση οι πιστωτές της Niki αποφάσισαν ότι η καλύτερη προσφορά ήταν αυτή της εταιρείας του Νίκι Λάουντα.

Οι διαχειριστές της Niki, που μέχρι πρότινος ανήκε στη χρεοκοπημένη Air Berlin, δεν αποκάλυψαν το ποσό έναντι του οποίου πωλήθηκε η αεροπορική εταιρεία.

Ο Λάουντα ίδρυσε τη Niki το 2003, όμως πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του στην Air Berlin το 2011. «Φυσικά είμαι ενθουσιασμένος», δήλωσε ο Λάουντα σε αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πάντα η καρδιά μου και η ψυχή μου ήταν στη Niki», πρόσθεσε, ενώ γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει το brand της Niki και να ενσωματώσει την αεροπορική εταιρεία στη Laudamotion.

Ο 68χρονος Λάουντα έχει δεσμευθεί να κρατήσει σχεδόν όλους τους υπαλλήλους της Niki, που είναι περίπου 1.000, ενώ ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει 15 αεροσκάφη και θέλει να επαναφέρει σε λειτουργία την επιχείρηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δίνοντας έμφαση σε δρομολόγια προς τουριστικούς προορισμούς σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία.