Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Αλέξις Σάντσες

Παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Αλέξις Σάντσες

Στην Άρσεναλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χενρίκ Μχιταριάν

Το μεταγραφικό «μπαμ» του χειμώνα έσκασε και επισήμως: Ο Χιλιανός επιθετικός της Άρσεναλ Αλέξις Σάντσες είναι πλέον παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Αρμένιο μέσο Χενρίκ Μχιταριάν να ακολουθεί την αντίθετη διαδρομή.

Σε δήλωσή του, ο 29χρονος Αλέξις Σάντσες ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ανήκω στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. Έχω περάσει τριάμισι υπέροχα χρόνια στην Άρσεναλ και φέρνω μαζί μου πολύ θετικές μνήμες από αυτήν τη μεγάλη ομάδα και τους οπαδούς της. Η ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό το ιστορικό γήπεδο και να συνεργαστώ με τον Ζοζέ Μουρίνιο είναι κάτι που δεν μπορούσα να απορρίψω. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο πρώτος Χιλιανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που θα αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Γιουνάιτεντ και ελπίζω να μπορέσω να δείξω στους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο γιατί η ομάδα ήθελε να με φέρει εδώ».

Από την πλευρά του, ο Ζοζέ Μουρίνιο δήλωσε: «Ο Αλέξις είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες στον κόσμο και θα ολοκληρώσει τους πολύ νεαρούς και ταλαντούχους επιθετικούς μας παίκτες. Θα φέρει τις φιλοδοξίες του, την αποφασιστικότητα και την προσωπικότητά του, στοιχεία που χαρακτηρίζουν έναν παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έναν παίκτη που κάνει την ομάδα ισχυρότερη και τους οπαδούς της περήφανους για το μέγεθος και το πρεστίζ του συλλόγου τους».

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ευχαρίστησε εξάλλου τον Χενρίκ Μχιταριάν για τις υπηρεσίες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τόνισε ότι δεν θα τον ξεχάσει, «ειδικά για τη συνεισφορά του στην κατάκτηση του Europa League».