Κινεζικός επενδυτικός όμιλος θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα

Κινεζικός επενδυτικός όμιλος θέλει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα

Συνάντηση με εκπροσώπους του Eastern Capital είχαν ο υπουργός Οικονομίας και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece

Ο τουρισμός, τα ακίνητα και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες ενδιαφέρουν τον κινεζικό επενδυτικό όμιλο Eastern Capital για δραστηριοποίηση στη χώρα μας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του κινεζικού επενδυτικού ομίλου Eastern Capital και στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας το 2018 και έγινε αποτίμηση του 2017. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εκπρόσωποι του κινεζικού επενδυτικού ομίλου υπογράμμισαν τον ενδιαφέρον τους να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο επενδυτικός όμιλος Eastern Capital αποτελεί έναν από τους δέκα μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους βιομηχανίας της Κίνας και δραστηριοποιείται μέσω της Sichuan Airlines Group, σε τομείς όπως αεροπορικές μεταφορές, συντήρηση αερομεταφορών, τροφοδοσία αεροπορικών εταιρειών, εκπαίδευση και κατάρτιση αεροπορικών εταιρειών και αεροπορικό τουρισμό. Επίσης, δραστηριοποιείται στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και στον τομέα των ακινήτων.