Συνεχίζεται το «ξεπούλημα» του Bitcoin – Πτώση 7% στις αγορές

Συνεχίζεται το «ξεπούλημα» του Bitcoin – Πτώση 7% στις αγορές

Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί σήμερα στα 10.567 δολάρια

Συνεχίζεται το «ξεπούλημα» του Bitcoin με την πτώση της αξίας του να επεκτείνεται σήμερα κατά 7%, κάτι που σύμφωνα με το Reuters προκαλείται από τις ανησυχίες σχετικά με τις κανονιστικές ρυθμίσεις που προτίθενται να επιβάλουν στις συναλλαγές του Νότια Κορέα και Κίνα.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, οι επενδυτές έχουν τρομοκρατηθεί από το ενδεχόμενο ακόμη και να απαγορευθεί η συναλλαγή του γνωστότερου εικονικού νομίσματος και οι ίδιοι να χάσουν περιουσίες.

Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί σήμερα στα 10.567 δολάρια στο χρηματιστήριο Bitstamp που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, ενώ χθες είχε υποχωρήσει μέχρι και τα 10.162 δολάρια, πριν ανακάμψει και πάλι.

Το γνωστό εικονικό νόμισμα είχε βρεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στα επίπεδα των 20.000 δολαρίων, έχοντας καταγράψει άνοδο της τάξης του 2.000% το 2017.

Έκτοτε η πτώση του είναι ραγδαία, με οικονομικούς αναλυτές αλλά και κυβερνήσεις κρατών να κάνουν λόγο για κερδοσκοπικό φαινόμενο.

Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές που ασχολούνται με το Bitcoin, επιμένουν σύμφωνα με το Reuters, ότι η αιτία της πτώσης της αξίας του είναι αποκλειστικά και μόνο ο φόβος, ότι χώρες όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα θα απαγορεύσουν την διαπραγμάτευσή του.