Φωτίου: Οι μισοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα δουν περισσότερα στην τσέπη τους

Φωτίου: Οι μισοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα δουν περισσότερα στην τσέπη τους

Οι τετράτεκνοι θα πάρουν το χρόνο 5.040 ευρώ έναντι 3.920 ευρώ που έπαιρναν, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό

«Σπέκουλα» από την αξιωματική αντιπολίτευση με το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων κατήγγειλε σε παρέμβαση της απόψε στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

«Άκουσα πολλά για το δημογραφικό. Θα απαντήσουμε με όλα τα στοιχεία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια. Αισθάνομαι όμως ότι παραβιάζεται κάθε έννοια λογικής. Δεν απάντησα στις ενώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων, διότι σέβομαι ότι και ένα ευρώ όταν κόβεται σήμερα στην κρίση, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ανθίσταται και να εξοργίζεται. Αυτό όμως είναι το ένα επίπεδο και το άλλο είναι το επίπεδο του ψεύδους», είπε η αναπληρώτρια υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πρόσθεσε:

«Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι καλά έκαναν να εξοργίζονται για το 50% των μελών τους που θα δουν κάποιες μειώσεις. Οι υπόλοιποι 50% όμως, δηλαδή 50.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων, θα δουν αυξήσεις. Οι μεν τρίτεκνοι θα πάρουν το χρόνο 3.360 ευρώ έναντι 2.940 το χρόνο που έπαιρναν με εσάς (σ.σ. απευθυνόμενη στη ΝΔ). Πόσες φορές να το πούμε; Οι τετράτεκνοι θα πάρουν το χρόνο 5.040 ευρώ έναντι 3.920 ευρώ που έπαιρναν και ούτω καθεξής. Θα τα δουν στην τσέπη τους από το Μάρτιο και ύστερα που θα αρχίσουμε να τα πληρώνουμε. Θα διαψευσθείτε. Θα τα δει στην τσέπη ο λαός».

Η αναπληρώτρια υπουργός επανέλαβε ότι οι διατάξεις δεν αφορούν τα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του δημοσίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...