Μοσκοβισί: Θέλω ένα success story σαν της Πορτογαλίας και στην Ελλάδα

Μοσκοβισί: Θέλω ένα success story σαν της Πορτογαλίας και στην Ελλάδα

Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο ομαλά από κάθε άλλη μέχρι τώρα, τονίζει ο Γάλλος επίτροπος

Αισιόδοξος για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε σήμερα ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, θέτοντας ως ημερομηνία-στόχο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος την 22η Ιανουαρίου.

«Η τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος έχει προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο ομαλά από κάθε άλλη μέχρι τώρα. Συμφωνήσαμε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Mάριο Σεντένο, ότι αυτός είναι ο στόχος μας, να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση στις 22 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί από τη Λισαβόνα, όπου συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Eurogroup.

Μάλιστα, ο Μοσκοβισί έφερε ως παράδειγμα προς μίμηση την Πορτογαλία, τονίζοντας: «Όταν βλέπω την Πορτογαλία, ξέρω πόσο δύσκολα ήταν αυτά τα προγράμματα, αλλά βλέπω επίσης και ότι υπάρχει ένα μέλλον και είναι εφικτό να έχουμε και άλλα success stories. Αυτό περιμένω από την Ελλάδα».

Εξέφρασε επίσης την ευχή του για την Ευρωζώνη το 2018, σημειώνοντας: «Αν το 2018 έχουμε μία ισχυρότερη και βαθύτερη οικονομική και νομισματική ένωση, την Ελλάδα εκτός προγράμματος και τη Γαλλία και την Ισπανία εκτός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, που είναι οι τελευταίες, και μία ισχυρή και διατηρήσιμη ανάκαμψη ως βάση, θα έχουμε κάνει μία καλή δουλειά. Αυτή είναι η ευχή μου για το 2018».