Η UEFA είπε «όχι» στη Μίλαν για το Financial Fair Play

Η UEFA είπε «όχι» στη Μίλαν για το Financial Fair Play

Aντιμέτωπη με βαριά «καμπάνα» και ενδεχομένως με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ιταλική ομάδα

Η UEFA απέρριψε το αίτημα της Μίλαν για μία «εθελουσία συμφωνία» αναφορικά με τους κανονισμούς του Financial Fair Play, και πλέον η ιταλική ομάδα είναι αντιμέτωπη με βαριά «καμπάνα» και ενδεχομένως με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η Μίλαν είχε ζητήσει τον Νοέμβριο από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου να αρθεί η διαδικασία ελέγχου του συλλόγου για παραβίαση του Financial Fair Play (δηλαδή για δαπάνες που δε δικαιολογούνται από τον τζίρο της), επικαλούμενη τη διοικητική αλλαγή, με τον Κινέζο επιχειρηματία Λι Γιονγκχιόνγκ να αγοράζει τους «ροσονέρι» από την ιταλική Fininvest.

Ωστόσο, η UEFA απάντησε σήμερα αρνητικά στο αίτημα του ιταλικού συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχουν ακόμα ασάφειες σχετικά με τη χρηματοδότηση των δανείων προς αποπληρωμή τον Οκτώβριο του 2018 και τις οικονομικές εγγυήσεις που παρέχονται από τον κύριο μέτοχο».

«Η Μίλαν θα συνεχίσει να υπόκειται στην εν εξελίξει ελεγκτική διαδικασία και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου τους πρώτους μήνες του 2018», ανέφερε ακόμα η UEFA.

Σημειωτέον ότι η Μίλαν έκανε μεγάλο οικονομικό «άνοιγμα» το καλοκαίρι, ευελπιστώντας σε ένα δυναμικό comeback στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μετά από πολλά χρόνια στην αφάνεια, όμως ο κίνδυνος αποκλεισμού της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς είναι πλέον ορατός, και κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή για τον ιστορικό σύλλογο του Μιλάνου.