«Σούπερ» κλήρωση λοταρίας των αποδείξεων βγάζει 9.000 νικητές την άλλη βδομάδα

«Σούπερ» κλήρωση λοταρίας των αποδείξεων βγάζει 9.000 νικητές την άλλη βδομάδα

Σήμερα θα πληρωθούν οι 1.000 πρώτοι τυχεροί φορολογούμενοι

Το ποσό των 1.000 ευρώ θα δουν σήμερα – εκτός απρόοπτου – στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι πρώτοι 1.000 τυχεροί φορολογούμενοι της πρώτης κλήρωσης της φορο-λοταρίας. Την επόμενη εβδομάδα 9.000 φορολογούμενοι θα ριχτούν ξανά στο κυνήγι του τυχερού λαχνού αφού το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζεται για τη δεύτερη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη κλήρωση.

Τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που είχαν οι φορολογούμενοι στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου αναμένεται να σταλούν από τις τράπεζες έως την ερχόμενη Τετάρτη. Σε περίπτωση που όλα πάνε καλά και φθάσουν εγκαίρως τα στοιχεία από τις τράπεζες, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος κληρώσεων για τις συναλλαγές εννέα συνεχόμενων μηνών. Η διαδικασία θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε στην πρώτη κλήρωση, οι λαχνοί θα εμφανιστούν στην προσωπική σελίδα των φορολογουμένων στο Taxisnet και στην ίδια σελίδα θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα της κλήρωσης, με τους φορολογούμενους να έχουν άμεση πρόσβαση στην πληροφορία, αν κέρδισαν ή όχι τα 1.000 ευρώ.

Πως προσδιορίζεται το πλήθος των λαχνών μου που συμμετέχουν στην κλήρωση;

Στην ηλεκτρονική κληρωτίδα θα μπουν οι λαχνοί οι οποίοι αντιστοιχούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές οι οποίες έγιναν κάθε ένα μήνα από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

- Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.

- Για τα επόμενα 400 ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ.

- Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.

- Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή πάνω από 1.001 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 4 ευρώ.

Γι να δει κάποιος τους λαχνούς του θα πρέπει να μπει στην ειδική εφαρμογή που άνοιξε στην ΑΑΔΕ και παραπέμπει στο Taxisnet. Εκεί με τους προσωπικούς του κωδικούς μπορεί να δει τους λαχνούς που έχει, καθώς και αν κέρδισε. Σημειώνεται ότι οι λαχνοί δεν έχουν περαστεί ακόμη στην εφαρμογή.

Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.