Nokia 8, η νέα ναυαρχίδα της φινλανδικής εταιρίας

Nokia 8, η νέα ναυαρχίδα της φινλανδικής εταιρίας

Συνέντευξη της Global Product Marketing Lead της HMD Global Κατερίνα Καρελλά στο news.gr

«Υπήρχε ιδιαίτερη νοσταλγία για τη Nokia, ωστόσο δε βασιστήκαμε μόνο σε αυτό». Με αυτά τα λόγια η Global Product Marketing Lead της HMD Global Κατερίνα Καρελλά μίλησε για το Nokia 8, τη νέα ναυαρχίδα της φινλανδικής εταιρίας.

Γράφει η Ελεάνα Κηπουρού

Η συσκευή που κυκλοφορεί επίσημα και στη χώρα μας εδώ και λίγες ημέρες, ενώ πλέον είναι διαθέσιμη και η αναβάθμιση στο Android 8.0 Oreo, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση για εκπροσώπους του Τύπου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη ο Alberto Matrone Vice President HMD Eastern Europe, ο Λάμπρος Ζολώτας Country Manager Greece, Israeli, Cyprus, ο Oliver Schindelbeck Product Manager ZEISS και η Κάρμεν Κανελλάκη Head of Consumer and Channel Marketing Central East Europe.

Η Κατερίνα Καρελλά παραχώρησε συνέντευξη στο news.gr με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας συσκευής κινητής τηλεφωνίας στην ελληνική αγορά.

- Κυρία Καρελλά ποια είναι τα χαρακτηριστικά του νέου smartphone Nokia 8;

Το Nokia 8 έχει κάποια καινοτόμα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν σε άλλες συσκευές.

Με τη λειτουργία διπλής όψεως (Dual-Sight) μπορείτε να κάνετε ζωντανή μετάδοση βίντεο στο Facebook Live και το YouTube Live κατευθείαν από την κάμερά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα την μπροστινή και πίσω κάμερα για να μοιράζεστε και τις δύο πλευρές της ιστορίας, να την απαθανατίζετε από την πρώτη στιγμή και να τη μοιράζεστε με τους φίλους ή την οικογένειά σας.

Άλλα νέα χαρακτηριστικά στο ΝΟΚΙΑ 8 είναι η δυνατότητα λήψης ασπρόμαυρων  φωτογραφιών. Παράλληλα, η κάμερα έχει τη δυνατότητα να θολώσει το πλάνο της φωτογραφίας και να αλλάξει την εστίαση του φόντου της.

Επομένως, μπορείτε να προσθέσετε ενδιαφέροντα οπτικά εργαλεία για ιστορίες ή φωτογραφίες.

Ακόμη, υπάρχει  η δυνατότητα λήψης βίντεο με ήχο 360° όπου μπορείς να κόψεις και να επαναλάβεις τον ήχο. Με αυτό τον τρόπο απαθανατίζετε στιγμές και τις μοιράζεστε με το καλύτερο δυνατό ήχο, είτε συμβαίνουν δεξιά, αριστερά, μπροστά σας είτε πίσω σας με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη.

- Ποια είναι τα τρία πιο δυνατά σημεία του Nokia 8;

Παρουσιάζουμε τη ΝΟΚΙΑ στο κοινό με ένα κινητό – ναυαρχίδα ενώ η εμπειρία Android εκπλήσσει ευχάριστα από την πρώτη στιγμή.

Εξακολουθεί να έχει όλη αυτή την αξιοπιστία σχεδιασμού της Nokia και την κληρονομιά που περιμένεις από την εταιρία.

Πίσω από τη δημιουργία του κρύβονται σχεδιαστές παγκόσμιας κλάσης, ενώ κάθε συσκευή έχει περάσει από διαδικασία 40 σταδίων για να δημιουργηθεί και το γυαλιστερό φινίρισμα υψηλής στιλπνότητας χρειάστηκε πάνω από 20 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Συνδυάζει ανθεκτική κατασκευή από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου σειράς 6000 ώστε να έχετε μια πραγματικά εξαιρετική ποιότητα και να γνωρίζετε ότι αγοράζετε κάτι που θα έχει μακρά διάρκεια ζωής.

Τα φυσικά χρώματα που διαλέξαμε για τη συσκευή αντιπροσωπεύουν τη Nokia.

Δε σχεδιάζουμε κάτι απλά με τη σκέψη ότι θα ήταν διασκεδαστικό, όλα είναι πολύ σκόπιμα μελετημένα όσον αφορά στην τεχνολογία, είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 835, έχει πολύ καλό λογισμικό, ώστε να παρέχει ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» που να ικανοποιεί τους πελάτες της ΝΟΚΙΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο.

- Ποια είναι τα σχέδια της NOKIA για την ελληνική αγορά; Για παράδειγμα για το κοινό των gamers ή όσων ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα ανακαλύψουν τις bothies;

Εστιάζουμε κυρίως στην επόμενη γενιά με τις συσκευές μας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το live streaming ειδικά για τη λειτουργία διπλής όψεως και τις bothies, για παράδειγμα όπου το τηλέφωνο δεν υπερθερμαίνεται και εξακολουθεί να αποδίδει καλά στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Και εξακολουθεί να λειτουργεί άψογα όταν παίζετε παιχνίδια ή κάνετε ζωντανή μετάδοση, είτε χρησιμοποιείτε το facebook είτε το YouTube ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, μπορείτε να το κάνετε με εξαιρετική απόδοση της συσκευής.

Έχουμε κάνει αυστηρούς ελέγχους τόσο με τους μηχανικούς στο εργαστήριο αλλά και στην πραγματική ζωή.

Έχει ικανή απόδοση μπαταρίας για κάποιον που είναι πάντα στο τηλέφωνο, μεταδίδει ή μοιράζεται σε κοινωνικά μέσα.

Το ΝΟΚΙΑ 8 έχει τον τελευταίο και ισχυρότερο επεξεργαστή αυτήν τη στιγμή και αυτό που κάναμε είναι ότι εργαζόμαστε πολύ κοντά με την Qualcomm για να βελτιστοποιήσουμε όλη τη διαδικασία των χαρακτηριστικών που έχουμε στο τηλέφωνο έτσι ώστε να μην υπερθερμαίνεται και τα καρέ ανά δευτερόλεπτο δεν μειώνονται όταν γράφετε βίντεο με μπροστινή και πίσω κάμερα ταυτόχρονα και η εμπειρία είναι πραγματικά ομαλή.

Ιδιαίτερα για τους gamers ακριβώς επειδή χρησιμοποιούμε τον πιο ισχυρό επεξεργαστή, ανάλογα με το πόσες ώρες εργάζεστε, είναι το κατάλληλο κινητό για παιχνίδια σε ταχύτητα και ήχο.

Η οθόνη είναι μια από τις πιο φωτεινές στην αγορά, έχει 700 nits έτσι είναι απίστευτα φωτεινή, και δεν επηρεάζεται από τον ήλιο έτσι δεν θα αποσπά την προσοχή σας σε ό,τι κάνετε.

Όταν βρίσκεστε στη στάση του λεωφορείου, κάθεστε σε ένα καφέ μπορείτε να συνεχίσετε το παιχνίδι σας. Βασικά είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο εν κινήσει για να κάνετε τα συνήθη πράγματα που κάνετε αλλά με πολύ πιο αποτελεσματικό και διασκεδαστικό τρόπο.

- Το ΝΟΚΙΑ 8 συναντά τη νοσταλγία του χθες με την εξέλιξη του αύριο. Πώς ένα πανίσχυρο brand δουλεύει πάνω σε ένα project που ενδιαφέρει δισεκατομμύρια ανθρώπους και είναι προέκταση του μυαλού τους; Θα αποτελούν η ομορφιά και η λειτουργικότητα, παράλληλα με την απαράμιλλη αντοχή τα βασικά κριτήρια στα επόμενα βήματα της ΝΟΚΙΑ για να επιστρέψει στην κορυφή;

Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Νομίζω ότι μπορεί. Όταν εξετάζετε οποιαδήποτε μάρκα που εισάγετε εκ νέου στην αγορά μετά από τόσο πολύ καιρό, μπορείς να πάρεις  τα καλύτερα πράγματα που λειτουργούν και στη συνέχεια να εξετάσεις τι συμβαίνει τώρα στην αγορά, πώς μπορείς να καλύψετε αυτό το κενό.

Υπήρχε τόσο μεγάλη νοσταλγία για τη Nokia, ωστόσο δεν μπορούμε να στηριχθούμε μόνο σε αυτό, γιατί αυτό δεν αρκεί.

Νομίζω ότι καθώς βασιζόμαστε στη νοσταλγία της αγοράς και διασφαλίζοντας την καλύτερη ποιότητα, η οποία είναι η κληρονομιά της Nokia, δηλαδή ο σχεδιασμός και η αξιοπιστία.

Εξετάζουμε επίσης τι συμβαίνει τώρα και πώς μπορούμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Σχετικά Tags
Nokia