Ο Ρονάλντο… αυτοανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ιστορίας

Ο Ρονάλντο… αυτοανακηρύχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της ιστορίας

«Δεν έχω δει ποτέ κανέναν καλύτερο από μένα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που μπορώ εγώ. Δεν υπάρχει πιο πλήρης παίκτης από μένα».

Με τη γνωστή... μετριοφροσύνη που τον χαρακτηρίζει αναφέρθηκε στη βράβευσή του με τη Χρυσή Μπάλα για το 2017 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που αυτοανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών!

«Είμαι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία, και στις καλές, και στις κακές στιγμές», δήλωσε ο Ρονάλντο μιλώντας στο περιοδικό France Football, και πρόσθεσε: «Σέβομαι τις επιλογές όλων, αλλά δεν έχω δει ποτέ κανέναν καλύτερο από μένα. Πάντα το πίστευα αυτό. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να κάνει τα πράγματα που μπορώ εγώ. Δεν υπάρχει πιο πλήρης παίκτης από μένα. Παίζω καλά και με τα δύο πόδια, είμαι γρήγορος, δυνατός, καλός με το κεφάλι, βάζω γκολ, βγάζω ασίστ. Υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν τον Νεϊμάρ ή τον Μέσι. Αλλά σας λέω: δεν υπάρχει κανένας πιο πλήρης από μένα».

Και συνέχισε: «Κανείς δεν έχει κερδίσει τόσα ατομικά τρόπαια όσα εγώ. Και δε μιλάω μόνο για τη Χρυσή Μπάλα. Αυτό λέει κάτι, έτσι δεν είναι; Δεν είναι απλά αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνω στο γυμναστήριο, όπως νομίζουν κάποιοι. Είναι το άθροισμα πολλών πραγμάτων. Θρύλοι σαν τον Φλόιντ Μέιγουεδερ και τον Λεμπρόν Τζέιμς δε φτάνουν στο επίπεδο τελειότητάς τους κατά τύχη. Πολλοί παράγοντες συμπίπτουν. Για να είναι στην κορυφή και να μείνεις εκεί, πρέπει να έχεις περισσότερο ταλέντο από τους άλλους».

Ο Ρονάλντο παραδέχθηκε πάντως ότι αισθανόταν πολύ άσχημα όταν ο Μέσι κέρδιζε για τέσσερα χρόνια σερί τη Χρυσή Μπάλα αντί γι’ αυτόν. «Δεν θα σας κρύψω ότι ήμουν λυπημένος και θυμωμένος. Πήγα στις τελετές απονομής και δεν κέρδιζα ποτέ. Σε ένα σημείο είχα χάσει το κίνητρό μου. Δεν είναι καμία διάθεση να πάω. Το να πάω εκεί για τη φωτογραφία δε με ενδιέφερε. Μετά, λίγο-λίγο, χάρη στους κοντινούς μου ανθρώπους, είπα στον εαυτό μου ότι στη ζωή υπάρχει μία αρχή και ένα τέλος. Και στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το τέλος, όχι η αρχή. Ήμουν υπομονετικός. Και κέρδισα ακόμα τέσσερις Χρυσές Μπάλες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη χθεσινή βράβευσή του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο «έπιασε» τον Λιονέλ Μέσι, καθώς και οι δύο έχουν κατακτήσει από πέντε Χρυσές Μπάλες, και μονοπωλούν το βραβείο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής εκτός των Μέσι και Ρονάλντο που κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα ήταν ο Κακά το 2007.