Η FIFA εξετάζει μέτρα για να «μαζέψει» το χάσμα πλούσιων – φτωχών

Η FIFA εξετάζει μέτρα για να «μαζέψει» το χάσμα πλούσιων – φτωχών

«Θα πρέπει να κάνουμε κάτι στο μέλλον και ήδη εργαζόμαστε επ’ αυτού», δηλώνει ο Αλεξάντερ Σέφεριν

Το οικονομικό χάσμα μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων και των υπολοίπων είναι τόσο ευρύ, που ακόμα και οι μεγάλοι σύλλογοι συμφωνούν πλέον ότι κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό, δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, τονίζοντας ότι εξετάζει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν για να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

«Έχουμε κάποια μέτρα που συζητάμε με τους μετόχους ήδη και μπορεί να εκπλαγείτε ακούγοντας ότι ακόμα και οι μεγάλοι σύλλογοι ενδιαφέρονται για να γίνει κάτι», είπε ο Σέφεριν σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να κάνουμε κάτι στο μέλλον και ήδη εργαζόμαστε επ’ αυτού».

Ο Σέφεριν εξέφρασε την ελπίδα του ότι κάποια από τα μέτρα θα έχουν ήδη υλοποιηθεί όταν η θητεία του ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, ωστόσο ξεκαθάρισε πως «αν υποσχόμουν να κάνω το χάσμα ανάμεσα στους μεγάλους και τους μικρούς συλλόγους να εξαφανιστεί, αυτό δεν θα ήταν πολύ ρεαλιστικό».

Οι δηλώσεις αυτές του Σέφεριν έρχονται μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου υπήρξαν αρκετά παιχνίδια εντελώς μονόπλευρα, με κάποιες από τις «μεγάλες» ομάδες να κερδίζουν άνετα με πέντε, έξι ή και επτά γκολ διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της... βαθύπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν, που στα έξι παιχνίδια του ομίλου της είχε μία νίκη με 7-1, δύο με 5-0 και άλλη μία με 4-0.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της FIFA ξεκαθάρισε πως το Champions League παραμένει ασυναγώνιστη διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων. «Το Champions League είναι ακόμα η καλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων στον κόσμο, δεν έχει χάσει καθόλου την επιρροή του», υπογράμμισε.

Σχετικά Tags
FIFA