Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα είναι κανονικό μέλος της Ευρωζώνης από τον Αύγουστο

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα είναι κανονικό μέλος της Ευρωζώνης από τον Αύγουστο

«Παράθυρο ευκαιρίας» για την Ευρώπη η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, λέει ο Επίτροπος Οικονομικών

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο, η Ελλάδα θα είναι ένα «κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης, χωρίς άλλα προγράμματα, ικανή να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να μειώσει την ανεργία, να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής, εκτιμά ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Υπάρχει τώρα ένα παράθυρο ευκαιρίας που είναι ανοικτό για μια καλύτερη Ευρώπη», τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ, στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα, στη Λισαβόνα.

«Πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία», υπογραμμίζει ο κ. Μοσκοβισί, τονίζοντας πως «η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο». Ο ίδιος – λίγες μόνο ώρες πριν από την τεχνική συμφωνία που θα επιτυγχάνονταν στην Αθήνα το ίδιο απόγευμα – δήλωνε αισιόδοξος για την πορεία και το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, καθώς επίσης και για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει την πρόθεση και τον στόχο του ίδιου και της Επιτροπής για ολοκλήρωση του προγράμματος έως τον Αύγουστο, και από εκεί και έπειτα για μια Ελλάδα-«κανονικό» μέλος της Ευρωζώνης, χωρίς άλλα προγράμματα, ικανή να ανακτήσει περισσότερη ανάπτυξη, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να μειώσει την ανεργία, να εφαρμόσει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές και στη συνέχεια πλήρη κυριαρχία της δικής της πολιτικής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...