Κομισιόν: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία, τώρα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Κομισιόν: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία, τώρα εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Ικανοποίηση αλλά και προειδοποιήσεις από τις Βρυξέλλες

«Καλωσορίζω την τεχνική συμφωνία που επετεύχθη ενόψει του Eurogroup. Πρόκειται για μια καλή είδηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» έγραψε στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, εκφράζοντας την ικανοποίηση της Κομισιόν για την χτεσινή συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών.

Το tweet του αντιπροέδρου της Κομισιόν προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η Αθήνα δεν πρέπει να χαλαρώσει αλλά να περάσει και να υλοποιήσει και τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που μένουν για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης.

Γιαυτό εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο Ευ. Τσακαλώτος τα σχετικά νομοσχέδια με τα μέτρα θα έρθουν στη Βουλή πριν και αμέσως μετά τις γιορτές, ώστε το ζήτημα να έχει λυθεί μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χαρακτήρισε την επίτευξη συμφωνίας ωςς «εξαιρετικά νέα» . Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι «η τεχνική συμφωνία επετεύχθη μετά από εποικοδομητικές διαβουλεύσεις στην Αθήνα» και πρόσθεσε ότι οι «εξαιρετικές ειδήσεις στέλνουν ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές».