Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής οι προτάσεις για τον «λογαριασμό του Brexit»

Πριν από τη Σύνοδο Κορυφής οι προτάσεις για τον «λογαριασμό του Brexit»

Οι διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ

Η Βρετανία θα υποβάλει τις προτάσεις της για το πώς θα διευθετηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από μια σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Οι Ευρωπαίοι είπαν προχθές στην Τερέζα Μέι ότι υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά να γίνει προκειμένου να ξεμπλοκαριστούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα πρέπει να διευθετήσει το ζήτημα του οικονομικού λογαριασμού του διαζυγίου της Βρετανίας με την ΕΕ.

«Θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαίρως για το συμβούλιο», δήλωσε ο Χάμοντ στο BBC όπως αναφέρει το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα η Μέι συναντήθηκε με ομολόγους της στο περιθώριο μιας συνόδου κορυφής της ΕΕ στο Γκέτεμποργκ (Σουηδία) στην προσπάθεια να σπάσει το αδιέξοδο για το πόσα θα πληρώσει η Βρετανία κατά την έξοδό της από την Ένωση σε 16 μήνες.

Η Μέι άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι θα αυξήσει μια αρχική προσφορά που εκτιμάται σε περίπου 20 δισ. ευρώ, περίπου το ένα τρίτο αυτού που επιθυμούν οι Βρυξέλλες.