Ο OΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τη βασική ενίσχυση του 2017

Ο OΠΕΚΕΠΕ πληρώνει τη βασική ενίσχυση του 2017

Οι αναλήψεις από τα γκισέ των υποκαταστηµάτων της Πειραιώς µπορούν να ξεκινήσουν από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου μπήκαν στους λογαριασμούς των παραγωγών το 70% της βασικής ενίσχυσης.

Η εντολή προβλέπει πληρωμές ύψους 700 εκατ. ευρώ που αφορούν 537.406 δικαιούχους και τα χρήματα είναι διαθέσιμα είτε το απόγευμα της Τρίτης από τα ΑΤΜ’ς της Πειραιώς είτε την Τετάρτη το πρωί από τα γκισέ της τράπεζας.

Οι αναλήψεις από τα γκισέ των υποκαταστηµάτων της Πειραιώς µπορούν να ξεκινήσουν από την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ενώ όσοι αγρότες έχουν λογαριασµό σε άλλη τράπεζα θα πρέπει να κάνουν υποµονή μερικές μέρες ακόμα. Όπως και σε ανάλογες «ογκώδεις» πληρωµές, η διαδικασία των πιστώσεων θα ολοκληρωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για όλους τους παραγωγούς.

Σε αυτούς που θα πληρωθούν συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι αποδέκτες μεταβίβασης δικαιωμάτων, καθώς ο σχετικός έλεγχος των 65.000 αιτημάτων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 97% και εκκρεμούν ουσιαστικά μόνο όσα παρουσίαζαν ελλείψεις δικαιολογητικώ

Η χώρα µας, µετά το πράσινο φως που δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή µπορεί να καταβάλει το 70% της βασικής ενίσχυσης,

Όσοι έχουν να λάβουν δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα, δηλαδή νέοι αγρότες και νεοεισερχόµενοι, δεν θα περιλαµβάνονται στην πληρωµή της προκαταβολής, αλλά θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης, δηλαδή την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν θα γίνει η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης.