Η BlackRock ετοιμάζει αποχώρηση από επένδυση στην Ελλάδα

Η BlackRock ετοιμάζει αποχώρηση από επένδυση στην Ελλάδα

Καθυστερήσεις στην ανάπτυξη εμπορικού κέντρου 50.000 τ.μ. στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος

Πολύμηνες είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται με ευθύνη του κρατικού μηχανισμού, αναφορικά με την προώθηση της επένδυσης για την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου 50.000 τ.μ. στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο BlackRock, μέσω της ελληνικής εταιρείας Artume.

Μάλιστα, γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», με δεδομένη τη διαφαινόμενη αρνητική διάθεση τοπικών συλλογικοτήτων και κυρίως της ίδιας της κυβέρνησης απέναντι στη συγκεκριμένη επένδυση, συνολικής αξίας της τάξεως άνω των 300 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται η αξία απόκτησης των οικοπέδων το 2007 και οι φόροι περιουσίας που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα), ο εν λόγω ξένος επενδυτής είναι πιθανό να προχωρήσει σε επανεξέταση της παρουσίας του στην ελληνική αγορά, καθώς πλέον δεν θα πρέπει να αποκλείεται ούτε από το ενδεχόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τους όρους δόμησης (με μειωμένο ύψος κτιρίων έναντι του αρχικού Π.Δ.) της έκτασης των 600 στρεμμάτων, στην οποία βρίσκεται και το οικόπεδο 20 στρεμμάτων της Artume, έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από του ΣτΕ από τον πεασμέν Μάιο.